Українська художниця із творчим псевдонімом Ольга Wilson малює «душі» загиблих українців.

Коли Ростислав загинув, його мама була на шостому місяці вагітності

«13-річний Ростислав Пічкур загинув 28 лютого в селі Бузова Київської області. Ро*іяни обстріляли його родину з танка, коли вони намагались евакуюватись з одного з сіл Макарівського району.

«Того дня я, мій чоловік, сестра, мої батьки та Ростик на двох автомобілях намагалися евакуюватися. Нас не пропустили на двох блокпостах. У селі Бузова ми розвернулись назад. Проїхали метрів 300 й зустріли російські танки. Вони випустили снаряд в машину чоловіка, але не попали. Ми вискочили з автомобілів і побігли в ліс. Як трохи стихло, я підійшла до свого авто, хотіла спробувати від’їхати. Почула вибух. А потім побачила, що Ростик лежить на землі. Підбігла. Хотіла повернути його за ручку, а вона залишилася в мене…», – пригадує мама хлопчика Марина.

13-річній дитині відірвало руку, пробило грудну клітину та легені. А один зі снарядів застряг у тілі – його перед похованням вилучали рятувальники.

«Активний, життєрадісний, світлий хлопчик, який жив, вдихав кожну мить на повні груди…», – написали про Ростислава в школі №14.

За словами мами Ростислава, її син вивчав німецьку, захистив червоний пояс з тхеквондо, любив колекціонувати машинки та мріяв про братика. Коли Ростислав загинув, його мама була на шостому місяці вагітності. Братика хлопчик так і не дочекався.»