63-річна Надія Бутченко загинула 30 жовтня 2023 року від обстрілів у селищі Антонівка на Херсонщині. Надія була вчителькою. Після завершення онлайн-уроків вийшла на подвір’я перепочити, коли почався обстріл.

«Коли почалася війна, казала: «Усе подолаємо»

Надія народилася у селищі Кіндійка Херсонської області. Закінчила Херсонський педагогічний університет, за спеціальністю – вчителька математики. Деякий час працювала за фахом у Полтавській області. Згодом переїхала у Херсон. Більшу частину професійного життя навчала математики в школі №37 в Антонівці. Виховала не одне покоління дітей.

«Моя класна керівниця, талановита математикиня. Надія Іванівна була найкращою подругою моєї мами, яка працює вчителькою фізики. Вони завжди були разом», – розповіла випускниця загиблої, Олена Сирова.

У вільний час Надія любила шити. На випускний у четвертому класі пошила Олені костюм. Любила також наводити лад удома і на подвір’ї, була активною. Вчительку пригадують сильною і чуйною; людиною, для якої сім’я була найважливішою цінністю.

"Під час повномасштабної війни вона залишалася в Антонівці. Разом із чоловіком доглядала батька. Не хотіла покидати рідну домівку, попри все і чекала лише одного – звільнення Херсона," - сказала Олена.

«Після того як 11 листопада 2022 року звільнили місто, вона напекла пиріжків і їхала на велосипеді до моєї мами. Але пиріжки не довезла – віддала їх українським військовим на блокпосту. Така вона була людина, нам її дуже не вистачатиме... Надія Іванівна вірила, що скоро все закінчиться. Вона була надзвичайно доброю, щирою. Мала сильний характер. Коли почалася війна, казала: «Усе подолаємо». Не віриться, що таке могло трапитися з нею», – додала Олена.

У Надії Бутченко залишилися чоловік, батько, дві доньки та троє онуків. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.