Коновалова Марія, 11 клас
Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів“ Виноградської сільської ради Черкаської області “
Вчитель, що надихнув на написання есе: Панухнік Ясна Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Що для мене Україна майбутнього? Чесно кажучи,до повномасштабного вторгнення,моє у явлення про майбутнє нашої країни було занадто розмитим та надто дитячим . Я уявляла собі літаюче таксі , яскраві вивіски, футуристичні села та екскурсії на місяць. Усе це було скоріше фантазіями, аніж реальними уявленнями. Звичайні дитячі мрії...

Проте, початок повномасштабного вторгнення, змусив мене змінити свої погляди і думки про майбутнє. Зараз я дуже часто задумуюся над тим, яким же воно буде.

Я уявляю той світлий сонячний ранок, коли я прокинуся і взнаю про те , що перемога настала. Всі соціальні мережі,новини, реклами, оголошення; люди довкола , пісні й танці - все буде кричати про це! На моєму обличчі вмить розпливеться легка щира і щаслива усмішка, я встану з ліжка та піду до рідних, щоб розділити з ними цю радісну мить. Неважливо, коли це відбудеться: взимку, навесні, влітку чи ,може, восени, я знаю, що цей ранок, незалежно від погоди, буде для мене найтеплішим. Я вважаю , що сам день перемоги буде чудовим та неймовірним. У цей день всі українці будуть радіти . Це буде неймовірний день, повсюди буде велике свято, якому буде щиро радіти кожен, хто так довго чекав перемоги.

Далі, в моїх уявленнях про майбутнє, йде повернення всіх українців до свого дому. Українці, які змушені були виїхати за кордон,радо повернуться в Україну ; усі чоловіки та жінки, які мужньо боронити нашу незалежність, зможуть повернутися до своїх сімей.

З часом люди, які змушені були покинути свої домівки ,втікаючи із самого пекла війни, зможуть повернутися до своїх рідних міст та сіл. Наша країна буде заново відбудовуватися і ставатиме вона тільки кращою. Поступово,крок за кроком, відновлюватимуться зруйновані війною міста, містечка й села. Я уявляю, як заново повстануть перед поглядом українців раніше зруйновані будинки,міста та пам'ятнімісця і, як усі ми, з щирими сльозами щастя на очах, будемодивитися на все це і знову й знову радіти тому, що ми довели, що ніхто не має ніякого права зазіхати на наші території.

У моїх мріях, майбутнє постає дуже райдужним та позитивним, адже, як би там не було, але мирне майбутнє точно буде краще, аніж жорстоке теперішнє. Коли настане перемога , я хотіла б багато подорожувати по нашій країні та за кордоном. Я хотіла б об'їздити, обпливти та облетіти усі місця, які тільки можливо відвідати. Мені хотілося б також більше часу проводити з друзями за допомогою особистих зустрічей. Працювати та навчатися задля майбутнього країни з відчуттям упевненості та безпеки.

Я вважаю, що коли небо буде чистим та мирним, наше життя зміниться на краще. Усі українці щодня мріють про нашу перемогу та закінчення цього жахіття. І я сподіваюся, що зовсім скоро наші бажання здійсняться, і ми зможемо будуватисвоє щасливе майбутнє з відчуттям безпеки, гордості та незалежності.