Андрій Будник вважає, що у 2014 році пережив другий день народження. Тоді в селищі стріляли з «Градів». Чоловік намагався сховатись від вибухів, коли його зачепило осколком снаряда.

Ми з цивільною дружиною живемо у Новотошківці і навіть під час бойових дій нікуди не виїжджали. Дітей у нас нема. Ми нормально жили, працювали. Не було стрілянини, можна було поїхати куди завгодно. Я працював слюсарем-сантехніком; під час другого обстрілу селища був на роботі. Тоді бомбили з «Градів», а коли ми тікали, у мене повз спину уламок пройшов. Пережив тоді такий стан, начебто друге народження було.

Ми на той час часто ховалися у підвалі, два місяці сиділи без світла та води, грошима від родичів перебивались. Люди виїжджали в місто машинами, і ми замовляли їжу. Вони купували та привозили. Дуже все змінилося тоді.

А 2015-го снаряд потрапив у дерево за будинком. У нас усі вікна повилітали. Пізніше гуманітарна організація допомогла все поновити. Тоді багатьом у селищі дахи поміняли та вікна пластикові поставили.

Мрію, як і все, щоб усе закінчилося, і можна було повернутися до нормального життя.