Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Суббота

«Коли я чую звук гелікоптера, мені стає страшно»

переглядів: 289

Суббота Анастасія, 14 років, Красноармійський НВК, с. Новоселівка

Весна 2014 року. Почали занадто низько, і часто літати вертольоти, по селу щодня проїжджали колони воєнної техніки, я вперше побачила БТРи та танки.

Нашою з сестрою розвагою було рахувати їх… А потім почали багато стріляти. І тоді вже стало дуже страшно. Особливо я перелякалася, коли край нашого городу впала граната.

Я в цей час була в будинку разом з батьками. Взірвалося так, що аж вікна затряслися. Я думала, що скло не витримає. А потім за нашим селом збили вертоліт, також був сильний вибух, і ми бачили багато диму на небі.

Коли дуже гучно було чути вибухи – ми ховалися у підвалі. Вночі туди спускатися було страшно.

Одного дня я разом з дідусем і сестрою йшла до бабусі; повз нас їхали БТРи. Один з них зупинився. Вийшов високий військовий у формі з автоматом. Ми злякалися, бо не знали, чого очікувати. Він підійшов до нас та насипав велику жменю цукерок, а дідусю дав сигарети.

Я зраділа, коли ми перестали чути вибухи та постріли. Довгий час не було видно вертольотів. Та й досі, коли я чую звук гелікоптера, мені стає страшно.

Я розумію, що війна не скінчилася, що вона й досі йде, але вона вже далеко від нас. Я чую про війну тільки по телевізору. Але ті дні й досі в моїй пам,яті.

Війна – це жах, сльози, біда. Я хочу жити без війни. Дорослі, зупиніть її; хай над нами світить сонечко, хай не буде сліз і усі будуть щасливі!!!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новоселівка 2014 Текст Історії мирних діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій