Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Василівна Купцова

«Когда я была беременна, рядом со мной снаряд разорвался»

переглядів: 557

З обстрілюваного Луганська Інна Купцова з дітьми переїхала до бабусі в Петропавлівку. Але життя в невеликому селищі на лінії розмежування виявилося не дуже спокійним, а відсутність роботи прирекло сім'ю на бідність.

До війни я жила в Луганську. У мене була робота, моя старша донька вчилася, я теж вчилася заочно. При цьому навіть фінансово допомагала бабусі.

Початок війни я ніколи не забуду. Снаряд біля мене розірвався, а я тоді була вагітна другою дитиною. Всі фінансові виплати припинилися. Виживай, як хочеш. Я переїхала в Петропавлівку до бабусі. Думала, що тут знайду спокій, але зараз цього сказати не можу. Як-не-як лінія розмежування.

У селищі немає роботи, тому ми не живемо, виживаємо. У мене дві доньки, одній сім років, іншій двадцять п'ять. Посібників нам не платять. Їмо те, що на городі виростимо. Але ж навіть хліб або цукор коштує більше двадцяти гривень, і його за щось треба купити. Нещодавно Норвезький фонд [NRC] виділив грошову допомогу, майже сім тисяч. Ми хоч трошки борги за комуналку змогли погасити. Доньці в школі дали канцелярію за рахунок місцевого бюджету, ще куртку і чоботи купили. Влітку фонд "Тріангл" давав сертифікати на 800 гривень для покупки порошку, шампуню. Але це все давно закінчилося.

Найнеприємніше те, що у нас немає спокою навіть зараз. Два тижні тому я їхала на велосипеді, і десь бахнув снаряд. Мене ударною хвилею знесло, отримала перелом ноги.

Мрію тільки про те, щоб війна закінчилася і з'явилися робочі місця. Буде робота - буде стабільність

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 2021 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій