Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Дмитрівна Сисоєва

«Коли виходимо в город, аж ноги підкошуються – так сильно стріляють»

переглядів: 633

Літали літаки і було страшно. Я не пам’ятаю, де я була, по-моєму, на роботі. Обстріл був недалеко від нас, там горіло поле. Було моторошно. Обстріл був о п’ятій годині вечора. Усі люди були на вулицях селища і трапився обстріл. Впало в нас у дворі, у кварталі Молодіжний, усе скло в нашому стоквартирному будинку посипалося. І так по всій окрузі. І в двоповерхових, і в приватних будинках. Тоді було дуже багато постраждалих. Діти були налякані. Син знаходився на футбольному полі, він прибіг і каже: «Мамо, усе блищало, не знаю як». Коліна в нього були роздерті.

Доступ до комунікацій був постійно. Якщо чогось не було, то зразу усували. Часто падало на свинокомплекс, там і газ перебивали. А тут його не було, тільки коли був великий обстріл, а так більш-менш нормально.

Спочатку тут і вертольоти літали, потім уже ні. Взагалі, стріляють досі. У неділю я була на роботі, у мене зміна зранку. І ось о четвертій п’ятнадцять стріляють.

Коли стріляють, ми себе не відчуваємо в безпеці. Коли виходимо в город, аж ноги підкошуються – так сильно стріляють.

Не знаєш, куди себе подіти, куди бігти й що робити. Але ми вже звикли. Начебто стріляють десь далеко, а потім ближче – уже страшно, біжимо всі. У нас вікна відкриті, наприклад, діти гудуть, кричать, у дворах гуляють. Тільки починають стріляти – усі стихли, побігли по домівках.

Я мати-одиначка, отримувала гуманітарну допомогу від багатьох організацій, поки дитині не виповнилося 17 років. У нас невисокі зарплати, тому допомога була дуже гарною підтримкою для нас. Були і крупи, і хімія – різні порошки.

Через війну змінилося ставлення до життя. Ми живемо й не знаємо, що буде завтра. Живемо одним днем. Сьогодні день прожили, не стріляють – усе добре. Хочеться, щоб усе вже закінчилося. У селищі багато дітей, вони ходять у садочок, у школу, комусь потрібно вступати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 Аудіо Історії мирних жінки діти зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій