Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Панькова

«Немає стимулу ніякого. Живеш одним днем»

переглядів: 674

Війна, безробіття, нестача грошей. На багатодітну маму з Новолуганського випало дуже багато випробувань. Але Людмила Панькова знайшла сили впоратися з бідою.

По нам, по селищу стріляли. Саме наша поверхівка не постраждала. Навколо приватний сектор, поряд скло вилітало.

Немає стимулу ніякого. Живеш одним днем

Я була вагітна третьою дівчинкою, коли був перший обстріл. Я в 10-20 кілометрах від селища була, у Зайцевому в мами. Не пропускали блокпости, а потрібно, щоб швидка могла проїхати. Я ближче до міста переїхала, поки не народила.

Потім на роботу вийшла, коли третій дівчинці було вісім місяців. Треба було на щось жити. Дітей, бувало, до бабусі відправляла, але все одно не так вже й далеко, не в «червоній зоні», що ми були.

Часто була від Ріната Ахметова допомога продуктова, багато людей отримували.

Ціни зростають щороку на все, зарплата зменшується. У нас на роботі йде скорочення – підприємство закривається. Менша частина людей залишається. Так як у мене троє дітей, мені надали роботу, перевели на іншу ділянку. Не витримують навіть великі підприємства, що говорити про простих людей.

Немає стимулу ніякого. Раніше хоч якийсь стимул був, щось купувалося, кудись можна було дітей повести. Зараз цього немає. Живеш одним днем.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки молодь діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я харчування дітей непродовольчі товари робота неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми малозабезпечені діти перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій