Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Хомівна Крамаренко

«Коли в будинок влучив снаряд, ми бігали по квартирі й не знали, куди подітися»

переглядів: 664

До війни ми проживали в Луганську. Але в перший день воєнних дій у наш будинок влетів снаряд і той мало не розвалився. Влетіло на другий поверх і зруйнувало квартири. Було дуже страшно. Ми бігали по квартирі й не знали, куди подітися.

Саме в цей день наш онук отримав диплом. Вони з другом підійшли до будинку, але в під’їзд не зайшли, і його друг каже: «Я їду до Києва». Вони поїхали в Київ, а ми з чоловіком переїхали на дачу сина. Відтоді я не їздила в місто. Три місяці тому поховала чоловіка. Тепер живу на дачі сама.

Було дуже страшно. Якось чоловік пішов за хлібом, магазин від нас приблизно в кілометрі. У той день загинуло три людини. У нас снаряди летіли, свистіли. Ми спали в підвалі. Біля нас великий кущ бузку росте, ми ховалися під ним. Снаряди літали навіть вдень, і люди гинули.

Ми з чоловіком отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Там були і крупи, і цукор. Тоді всім було дуже важко. Спасибі і Червоному Хресту, вони теж допомагали. Спасибі і Ринату Ахметову. Цій людині дійсно болить за людей, йому їх шкода, тому і допомагав.

Коли в будинок влучив снаряд, ми бігали по квартирі й не знали, куди подітися

Зараз тут людей мало. Навіть на нашій вулиці раніше було багато людей, а зараз тільки в кінці живуть жінка й молодий чоловік, більше нікого немає. Поруч будинки всі порожні стоять.

Моя мрія – щоб діти та внуки не бачили війни й не чули її. У мене два сини й чудові онуки. Ніхто не забуває бабусю.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій