Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Борис Сергійович Свєтленко

«Коли вже ця війна скінчиться?»

переглядів: 699

Залишається сподіватися лише на щасливий випадок. Борис Свєтленко кілька разів потрапляв під обстріл і дивом уникнув серйозних травм. Він із селища Новолуганське, де з 2014 року немає мирного життя.

Я був тут, коли почалася незрозуміла стрілянина, навколо летіли снаряди. Над моєю дачею пролітало, я це точно пам’ятаю. Тоді мій будинок не був пошкоджений. Він постраждав у 2017 році, я його ремонтую. Було вибито одне вікно. Я саме щось шукав під столом, тому мені пощастило, трохи зачепило. «Гради» були великі.

Коли вже ця війна скінчиться?

Під час активних бойових дій я нікуди не виїжджав. Я практично нікуди не пересуваюся, постійно живу тут.

Досі [2021 рік] іноді стріляють. Якось був на дачі, і летіли кулі, влучали в дерево, у стінку з тильного боку. Я забіг до хати, пронесло тоді...

Але всяке може бути. Хто його знає, коли вони будуть стріляти? Тому в безпеці себе не зовсім відчуваю. Коли ця війна закінчиться?

Із 2014 року я багато разів отримував гуманітарну допомогу від [Фонду] Ріната Ахметова. Її привозили – і я отримував. Потім ще була допомога від Червоного Хреста. У той час пенсії платили частково, тому ця допомога нам допомагала.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2017 2021 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери 2014 2017 зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій