Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Роза Кукліна

«Коли сильно стріляють, ми спимо в коридорі»

переглядів: 920

У дворі нашого будинку вже давно безлюдно. З початком воєнних дій усі жителі виїхали. Мені з дітьми бігти немає куди. Ми живемо в одній з покинутих квартир.

Після розлучення я опинилася з дітьми на вулиці. Знайти дах над головою мені допомогли в сільраді. Тільки залишатися в будинку з кожним днем дедалі небезпечніше. Виблискують постійно дроти біля вікна, якщо замкнуть – усе загориться. Від обстрілу вилетіли шибки, снаряди розривалися на сусідній вулиці.

Зараз у нас знову неспокійно. Коли сильно стріляють, ми на підлогу в коридорі кладемо подушки й там лягаємо спати. Коридор – найбільш безпечне місце, а підвалу в будинку немає.

Щоб не думати про все це, мій син Федя годинами збирає конструктор, а дочка Віолета малює. Раніше вона займалася в гуртку, але зараз у нас в селищі закрили єдину школу. І за останні роки місцеві жителі буквально розібрали її по цеглинці. На навчання діти змушені їздити до сусіднього селища Очеретиного.

Немає в нас і роботи. Тому всіх доходів у сім'ї – соціальна допомога на молодшу дитину. На початку війни мені упродовж року не виплачували «дитячі», і я не могла ніде знайти роботу, тому що постійно були обстріли, і дітей е було з ким було залишити. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Керамік 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій