Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Василівна

«Коли почали «Гради» стріляти, я не знала, куди мені з правнучкою діватися»

переглядів: 447

Віра Василівна з дітьми обладнали у своєму підвалі укриття на випадок обстрілів. Але іноді вони траплялося так несподівано, що до підвалу було не добігти.

Я вийшла на город і почула, як щось бахає. Глянула в небо, а там ніби хрест намальований, такі сліди чи то від літаків, чи то від снарядів. Потім ми стали ховатися в підвал від обстрілів. Там у нас і матраци були, щоб спати, і лопати, щоб було, чим відкуповуватися, якщо вхід засипле. Правда, до підвалу добігти не завжди встигали.

Найстрашніший для мене випадок був, який я ніколи не забуду, це коли я гуляла з маленькою правнучкою і раптом почали «Гради» стріляти. Такий гуркіт жахливий! Ми не знали, що робити і куди бігти.

Спасибі Рінату Ахметову, він нам дуже допомагав продуктами. І борошно там було, і крупи, і масло. Тільки цим ми і харчувалися, тому що на одне вугілля скільки грошей треба…

Саме для мене головне - щоб не хворіли мої діти, онуки, правнучка. Я їх дуже люблю і бажаю всім здоров'я.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Максимільянівка 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій