Ми з Бахмутського району. У нас двоє дітей. Виїхали в Дніпро, бо там стріляли, і ми переживали за дітей. 

Коли війна почалася, у нас не було продуктів, діти ходили голодними та просили їсти. Ми дзвонили родичам, і нам допомагали грошима. Але магазини зачинилися, і їсти не було де брати. У мене дитина з інвалідністю, а роботи немає, грошей теж, а магазини зачинені. Мене покликали військові й дали продуктів. Ми змогли трошки розтягнути їх до від’їзду. 

Ми були спочатку вдома, а потім - у школі в бомбосховищі. Пізніше нас перестали  туди пускати, бо директор виїхав. Повернулися додому і почали шукати, чим вибиратися, але нас ніхто не брав, тому що не було місця в людей. Згодом нам сказали, що буде евакуаційний автобус до Бахмуту, а звідти вже на іншому можна буде виїхати, куди забажаємо. 

Поїхали в Дніпро, там побули декілька днів. Потім знайшли хату в селі. Зараз тут живемо завдяки гарним людям. Нас підтримують, продукти дають, одяг, а дехто навіть гроші. 

Тут світло є, і вода, і їжа. А вдома нам було нічого їсти. Ми півтора тижня сиділи голодні. Перебивалися якось, воду пили. Коли виїжджали, у нас не було ні світла, ні зв’язку, ні продуктів.

Дякую Рінату Ахметову за те, що надає допомогу, й нам можна якось вижити. 

Зараз нашої домівки немає. Люди, які залишалися вдома, нам про це сказали. Усе згоріло. Уже після нас вивозили військові людей похилого віку, які не хотіли покидати своїх будинків. Нам кажуть, що нашого села вже немає. Росіяни по хатах лазять. 

Ми хотіли оформити допомогу, щоб хату купити, тому що нам ніде жити. Люди прихистили на деякий час, на зиму пустили, то зараз потрібно шукати хату, а грошей немає. Їхати нам нікуди, будинку немає. Мабуть, у цьому селі й залишимося, де ми зараз. Тут люди гарні. Діти пішли в школу: старший у другий клас, а менший – у перший. Тут тихо, спокійно. Потрібно шукати роботу, купувати домівку і залишатися жити тут. Швидше б закінчилася війна!

Багато людей постраждало, дітей і дорослих. Усі переживають, бояться. Дякую українським військовим за те, що боронять нашу землю. Хочеться, щоб був мир у світі та в усій Україні.