Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Лапщун

«Щодня молимося, думаємо: прокинемося завтра чи ні»

переглядів: 768

Піонерське було курортним селищем, тут були табори. Скільки дітей, скільки людей було! Музика грала з ранку до ночі, це було прекрасно. Ой, як змінилося все, страшна справа. Жити неможливо. Дуже було страшно, коли розривалися снаряди, тому що тут все тремтіло. Не знаєш, куди подітися. Бігали в підвал, бігали-бігали, уже набридло, сил немає. Як уже бігати? Тут думаєш, як уже... На Бога сподіваєшся. Було дуже страшно. Але куди подітися? А жити треба.

Щодня молимося, думаємо: прокинемося завтра чи ні

Зараз постійно тиск, серцебиття, неможливо. Щодня стреси. Хіба це можна? Пора б зробити висновок, який рік іде війна. Кому вона потрібна? Люди бідні, жебраки. Ми так зубожіли, що це кошмар якийсь.

Щодня молимося, думаємо: прокинемося завтра чи ні

Зі здоров’ям у мене проблеми. На хребці була пухлина, але не злоякісна. Вона в мене відбирала всі нерви. І ноги... якби я ще полежала трохи, руки відібрала, взагалі лежала б, не зрозуміло як. Але вчасно кинулися. У 2012 році померла дочка, а це такий стрес був, не пояснити. Дівчинка найменша, онучка, 13 років. Це на руках у неї вона померла. Взагалі жили нормально і ось такий випадок.

Усього боїмося, щодня молимося й думаємо: прокинемося завтра чи ні. Усього боїмося. Якщо ще починають стріляти, ось там по городу ходиш і не знаєш, куди йти. Дуже страшно, уже так набридло, правда. Хочеться миру. Діти неспокійні, і ми теж, особливо люди похилого віку...

Щодня молимося, думаємо: прокинемося завтра чи ні

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Піонерське 2017 Відео Історії мирних пенсіонери 2017 психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) малозабезпечені Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій