Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Тернова

«Через хворобу син відрізаний від світу»

переглядів: 1317

Погуляти містом ми можемо недовго, тому що в нас постійні обстріли. Були моменти прильотів «Градів» до нас у двір… Ніч, крики, страшно.

Під час пожеж люди не могли відчинити двері й вибігти на вулицю. Ті, кому не змогли допомогти, загинули. Так живцем згоріла мати із сином. І ніхто їм допомогти не міг, тому що двері заклинило, і пожежники не змогли їх відчинити.

 У нас свої проблеми. Ми думаємо, як допомогти синові. До п'яти років Толик ріс здоровим і активним, але рік тому його почали мучити страшні напади. М'язи обличчя починає страшно тіпати, як під напругою струму, руки-ноги зігнуті й так затиснуті, що мені, дорослій людині, бракувало сил їх випрямити. Син промучився кілька місяців, поки лікарям вдалося, нарешті, поставити діагноз – епілепсія.

Я боялася спати ночами, боялася, що не зможу надати вчасно допомогу синові. Нам сказали, що ця хвороба може призвести до смерті через звичайний удар. Коли діагноз підтвердився, Толик уже переживав по кілька нападів на день. І нам сказали, що хвороба ця лікується довго, що таблетки ми будемо пити три-п'ять років.

Через хворобу син відрізаний від світу, він не може самостійно гуляти й спілкуватися з дітьми. До нас почали дуже упереджено ставитися вихователі в дитсадку. З препаратів нам допомагали тільки протисудомні, але в Авдіївці їх було не знайти. Ми об'їжджали всі довколишні міста. Та й зараз бувають перебої з постачаннями.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2018 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій