61-річна волонтерка Тетяна Лєбєдєва загинула внаслідок російських обстрілів Білопілля Сумської області. Вона отримала важкі поранення 17 липня 2023 року й померла наступного дня у лікарні. Ці обстріли відібрали життя трьох людей.

Із перших днів війни їй було дуже страшно

Тетяна Лєбєдєва родом із Білопілля. Закінчила місцеву школу №1. 25 років працювала головною спеціалісткою в управлінні соціального захисту населення.

«Її вміння спілкуватись із людьми, вирішувати складні питання, вчасно і якісно виконувати завдання згадують всі колишні колеги», – сказав керівник управління Іван Сіденко, який багато років працював із Тетяною Лєбєдєвою.

Під час повномасштабної війни Тетяна допомагала у місцевому волонтерському центрі. Міський парк, де загинула жінка, розташований неподалік штабу волонтерів.

«Тетяна Валентинівна приходила до нас щодня. Допомагала готувати необхідне для сіток і плела їх. Із перших днів війни їй було дуже страшно і важко звикати до реалій, у яких опинилось наше прикордонне місто. Так склалося, що вона залишилась мешкати сама і наш центр став для неї другою родиною. Ми радили одне одному, як вберегтися від обстрілів, ділились іншими порадами, допомагали. Для нас це величезна втрата. Не вистачатиме щирості і доброти Тетяни Валентинівни, її усмішки і працьовитих рук», – сказав голова місцевої волонтерської організації Сергій Долуда.

За словами колег-волонтерів, у Тетяни Лєбєдєвої не залишилося близьких, її батьки та чоловік померли.

Історія з instagram каналу Victims of russia.