Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Ткаченко

«Із нажитого за роки майна залишилася одна сумка з одягом»

переглядів: 692

Про своє рідне місто я навіть за рік згадую зі сльозами на очах. Адже до останнього думала, що після закінчення літньої подорожі Західною Україною з чоловіком приїду до Луганська. Але відпустка затягнулася – почалася активна фаза АТО. Тоді ми зрозуміли, що повертатися нам нікуди. Та й небезпечно.

У Луганську залишилися техніка (чоловік Дмитро займався будівництвом), будинок і всі речі. Із нажитого за роки майна залишилася одна сумка з одягом, яку ми брали в подорож.

Пустити коріння вирішено було в Києві. Коли перша проблема – житлова – була вирішена, постало питання, як жити далі й чим займатися. Я перебуваю в постійному пошуку себе. Перша освіта – фізик, друга – public relations. Фізиком жодного дня не працювала. Потім надовго пішла в рекламу, займалася косметикою. Потім мене занесло в банківську сферу. Трохи попрацювала фрілансером у турбізнесі. Останнє, що я робила в Луганську, - перспективний бізнес із продажу взуття й одягу з-за кордону.

Коли ми опинилися в Києві, зрозуміла, що цей проєкт мені не світить, адже весь товар залишився вдома. Починати довелося з чистого аркуша... на кухні.

Ще в Луганську я мріяла про виробництво делікатесів. Пізнавати кулінарні ази довелося в перші роки заміжжя, адже до цього взагалі не вміла готувати. У цьому допомагали різні кулінарні шоу. Так я навчилася готувати не тільки смачно, але й вишукано.

Вдома, експериментуючи на кухні, готували арахісову пасту, лимонні курди. Подорожуючи світом, завжди з чоловіком помічали оригінальні рецепти місцевої кухні й намагалися їх адаптувати вдома. Ми, наприклад, фанати в’єтнамського супу фо. У мріях нам уявлялося, що коли-небудь ми відкриємо невеличку кав’ярню, де буде щось оригінальне. Але з кулінарними проєктами ми не стикалися до переїзду до Києва.

Зараз у нас створилося коло споживачів, і ти розумієш, скільки чого потрібно приготувати. Ми навчилися правильному веденню акаунтів проєкту в соціальних мережах, опанували SMM.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 2019 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд втрата роботи житло робота внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій