Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Клянчін

«Мені сказали, що навряд чи ми, люди з луганською пропискою, зможемо знайти житло»

переглядів: 660

У Кіровограді я, лікар вищої категорії, зі своєю сім’єю оселився з початку бойових дій у Луганську. У себе вдома я працював завідувачем відділення кардіохірургії в обласній лікарні, провів більше двохсот операцій, зокрема аорто-коронарне шунтування, заміна клапана серця й інші.

Коли почалася війна, а це був квітень 2014 року, про кардіохірургію в нашій лікарні просто забули. Усі судинні хірурги виїхали, тому нам, кардіохірургам, довелося брати на себе всі випадки поранень, фактично поселилися в лікарні.

Ми «прожили» там літо й осінь. Лікарня перетворилася на госпіталь. Більше двох місяців увесь Луганськ був без світла, і лікарня працювала, використовуючи генератор.

Після укладення Мінських домовленостей ситуація в місті дещо стабілізувалася. До лікарні повернулися судинні хірурги. Я з чистою совістю здав зміну, потім зібрав речі й виїхав.

На новому місці наша сім’я зіткнулася з великою проблемою: було складно орендувати житло. Щоразу господарі питали в мене, звідки я приїхав, а коли дізнавалися, що з Луганська, закривали двері перед носом. Так само було з ріелторами – мені зразу сказали, що навряд чи ми, люди з луганською пропискою, зможемо знайти якесь житло. Тільки з п’ятого чи шостого разу мені вдалося знайти господаря, який не питав, звідки ми.

Я виїхав із Луганська з однією сумкою – тільки з необхідними речами, у мене не було товстого гаманця, щоб відчувати себе комфортно в будь-якому місті.

До Кіровограда я потрапив випадково. Я міг влаштуватися працювати в Києві ще із самого початку, як це зробила більшість луганських висококваліфікованих лікарів. Усі мої знайомі лікарі зараз працюють у Києві. Двоє хлопців поїхали до Чернівців, один мій друг – до Одеси.

Але особисто мені в Києві не дуже подобається – велике місто, метушня. Волею долі я опинився в Кіровоградському обласному кардіологічному диспансері. Нещодавно тут зробили капітальний ремонт і відкрили першу в області кардіохірургічну операційну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних чоловіки переїзд обстріли робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій