Життя 18-річної Катерини Даценко відібрала російська ракета в ніч на 17 листопада 2022 року. Ворог влучив по двоповерховому житловому будинку в місті Вільнянськ на Запоріжжі. Катерина мешкала там зі своїм хлопцем Іваном та його родиною. Катя, Іван, його мама Катерина, тато Вадим і бабуся Тетяна загинули. Загалом той обстріл відібрав життя 10 людей.

Іван і Катя загинули, обіймаючись

«Мені подзвонили десь об 11 годині ранку. До 8-ї вечора я чекала біля будинку, але їх все не знаходили. Це змогли зробити лише наступного ранку. Іван і Катя загинули, обіймаючись», – розповіла Наталія Даценко, мама Катерини.

Катерина Даценко народилася у селищі Кушугум Запорізької області. Закінчила Новогупалівський навчально-виховний комплекс й опісля вступила у Федорівський центр професійної освіти, вчилася на трактористку.

«Моя донечка була дуже активною, енергійною. Найстарша в сім'ї, допомагала мені з молодшими дітьми. Із дитинства любила з хлопцями грати у футбол, покататися на велосипедах. Взагалі більше з хлопцями спілкувалася, ніж з дівчатами», – пригадала Наталія.

«Катюша була дуже світлою людиною. Ми з нею завжди були ведучими на святах, які проводили в училищі. У 2020 році вона познайомилася з Ванею, спочатку жили разом як друзі, а потім уже – як пара», – розповіла одногрупниця і подруга Катерини, Вікторія.

Катерину Даценко поховали поряд із коханим Іваном на центральному кладовищі у Вільнянську.

У неї залишилися матір, брати і сестри.

Історія з instagram каналу Victims of russia.