Іхненко Ярослава, учениця 11 класу Комунального закладу «Харківський ліцей» Харківської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Шишкова Ольга Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я глибоко переконана, що бути українкою – це моя суперсила, і ця тверда впевненість базується на декількох ключових аспектах. На користь моєї думки, я можу навести такі аргументи: по-перше, наша нація завжди відзначалася незламністю духу на тлі різних випробувань.

Історія України – це суцільна боротьба за свободу та незалежність, у якій наш народ віддавав все, але перемагав із гордо піднятою головою. Ця незламність духу стає суперсилою, яка підтримує у важкі моменти та надихає на досягнення нових вершин.

По-друге, наша культура, наша рідна мова та споконвічні традиції завжди були джерелом захоплення та запалу. Українська спадщина – це найцінніший скарб, який об'єднує нас та надає сили для подолання будь-яких труднощів. Підтверджуючи мої слова, на згадку приходить творчість Івана Франка. В своїх творах письменник наголошує на важливості освіти та самосвідомості для українського народу.

Він до останньої хвилини виступав за культурне вдосконалення та розвиток українського суспільства. Твір «Мойсей» Франка спонукає українців до просвіти та підвищення свого рівня свідомості. Це говорить про те, що бути українкою – це мати силу для самовдосконалення і розвитку.

Я вважаю, що головним прикладом цієї сили є рух Гідності. Я пишаюсь тим, що український народ не змирився з негараздами, а об’єднався для захисту своїх прав та демократичних цінностей. Отже, я можу зробити висновок, що бути українкою – це суперсила, яка посилює нашу внутрішню сутність. Ми пишаємося своєю національністю та обов’язково зробимо все можливе заради перемоги України, бо це не лише наш обов’язок, але й найкращий спосіб віддячити за життя в такій чудовій країні.