13 березня 2022 року Юлія Артвіх отримала поранення під час мінометного обстрілу на Лівобережжі Маріуполя. Вона померла на операційному столі в лікарні №4. Юлії було 42 роки.

Її життя забрав мінометний обстріл

Юлія Артвіх народилася в місті Сватове Луганської області. Закінчила Харківський національний університет радіоелектроніки. У Маріуполі працювала на комунальному підприємстві «Зеленбуд». Жила разом із мамою на Лівому березі. Вільний час присвячувала улюблениці Афіні – собаці породи шар-пей.

Із перших днів повномасштабної війни Лівобережжя щільно обстрілювали. Частина місцевих виїжджала в інші райони, переважно – до центру. Але багато хто залишався і переховувався в підвалах, квартирах, приватних будинках. Юлія з мамою залишилися. 8 березня Юлія відзначила свій останній день народження, через п’ять днів її життя забрав мінометний обстріл.

«Юлія була дуже доброю. Без зла і підлості в душі. Була чуйною подругою. Допомагала бездомним тваринам: годувала, возила до ветеринарів, шукала для них добрі руки. Сама цим займалася, без зооволонтерів», – розповіла подруга загиблої Олена Уланова.

Де похована Юлія Артвіх – невідомо. У неї залишилася мати.

Історія з instagram каналу Victims of russia.