Вранці 3 березня 2022 року російські солдати розстріляли дві автівки поблизу села Мотижин на Київщині. У них їхала родина Яцюк: мама Анна, батько Денис і їхні неповнолітні доньки – 15-річна Аріна й 8-річна Валерія. Вижити вдалося лише наймолодшій дитині.

Вижити вдалося лише наймолодшій дитині

«Донька з сім'єю хотіли виїхати з окупованої Северинівки до мене в Умань. Вони спробували прорватись через Житомирську трасу, коли натрапили на російський бронетранспортер. Донька із зятем загинули на місці. Тяжко поранену в ногу Аріну і дивом неушкоджену Валерію витягнули з машини. Їх розділили – молодшу привезли у Мотижин і залишили там. Щодо старшої – сказали, що її полікують... Валерія ходила по селу, стукала в двері, аж поки її підібрали інші окупанти і привезли до місцевих жителів у село Копилів. Потім ми її забрали. Аріна загинула. Її тіло вдалося повернути майже через рік», – розповів дідусь дівчинки.

Аріна Яцюк народилася в Києві. Навчалася у 9-му класі школи №249. Була товариською, захоплювалась малюванням, любила подорожувати разом із рідними.

«Аріна мала собаку, якого дуже любила. У неї було багато подруг, ходила з ними гуляти, в кіно. Захоплювалася макіяжем», – додала про дівчинку Оксана, подруга її мами.

Сім'ю Яцюк поховали в Умані.

В Аріни залишилися сестра, бабуся, дідусі, тітка, дядько та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.