49-річну Оксану Столюк російські військові вбили у селищі Клавдієво-Тарасове 30 березня 2022 року.

Її поранило в легені

Того дня вона зі старшою донькою Катериною була неподалік свого дому – телефонували рідним. Коли Оксана і Катерина поверталися до помешкання, пролунали постріли. Донька впала у канаву, а мама не встигла зреагувати. Її поранило в легені. Оксану Столюк ще намагалися доправити до лікарні, проте дорогою вона померла.

Оксана була родом із Клавдієво-Тарасового. Працювала у кафе, була продавчинею у магазині. У 2019 році пережила два інсульти й через проблеми зі здоров’ям була змушена залишити роботу.

«Мама виховувала нас одна. Мала сильний характер. Вона любила вʼязати, плести з бісеру. Робила накидки на сидіння автомобілів. Таким чином розробляла руки», – розповіла донька загиблої, Ксенія.

Повномасштабне російське вторгнення застало Оксану в рідному селищі. Покидати дім вони із дочкою Катериною не хотіли.

«30 березня 2022 року мама подзвонила спочатку мені і сказала, що все добре: мовляв, танки їздять, але наче трохи спокійніше. А потім подзвонила моєму братові, який був на службі. Після цього мама з сестрою пішли додому. Ми живемо біля Варшавської траси, там неподалік сиділи снайпери, почали стріляти… Наступного дня маму поховали неподалік лікарні на кладовищі. Уже в кінці травня перепоховали на цвинтарі ближче біля дому», – додала Ксенія.

В Оксани Столюк залишилися двоє доньок, син, старша сестра, мама, племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.