82-річна Віра Голенко загинула 26 квітня 2022 року в селі Киселівка, що на Миколаївщині. Віра разом із дочкою Ніною йшли до родички, аби допомогти нагодувати свійську худобу. Дорогою жінки потрапили під ворожий обстріл. Касетний снаряд упав поруч з Вірою, вона загинула миттєво. Внаслідок численних поранень та через відсутність медичної допомоги загинула і донька пенсіонерки Ніна Боднарук.

Їхня могила – у дворі їхнього дому

Родом Віра з Киселівки, що на Миколаївщині. Пережила Другу світову війну. 40 років працювала на Миколаївському цукровому заводі. У молодому віці стала вдовою і сама виховала двох доньок. Будучи на пенсії, певний час працювала на полях в орендарів землі. Віра любила роботу на землі й ретельно дбала про власний город. На дозвіллі пенсіонерка любила вишивати.

Віра Голенко була доноркою крові, здійснила чимало донацій, тож отримала відзнаку Почесного донора.

Онучка Віри Вікторія пригадує: «Бабуся любила чистоту й порядок. Любила квіти і садила їх усюди. Характер бабуся мала складний. Була суворою, і якщо вона сказала «ні» – це було остаточно. Втім у душі вона була доброю. Любила своїх правнуків. Допомогла мені виховати старшу дочку. Люди про бабусю відгукувалися добре. Вони її поважали за чесність».

Хоча Киселівку звільнили з окупації 18 березня 2022 року, та обстріли там довгий час не припинялися, тож Віру Голенко та її доньку Ніну Боднарук не змогли поховати на кладовищі. Їхня могила – у дворі їхнього дому.

У Віри Голенко залишилися дочка Тетяна й онуки та правнуки.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/