Вікторії Палуб було 32 роки. Вона загинула 6 березня 2022. Разом із братом Володимиром, друзями та домашніми тваринами Вікторія виїжджала зі села Іванівка на Чернігівщині. Минувши всього кілька кілометрів, їхнє авто наїхало на міну.

Їхнє авто наїхало на міну

Вікторія – родом з міста Ічня. Здобула освіту вчительки початкових класів та англійської мови в Національному університеті «Чернігівська політехніка». Згодом пройшла курси і стала майстринею манікюру. Переїхала до Чернігова, відкрила власний кабінет. Друзі кажуть, що Вікторія була відомою майстринею у місті та мала багато клієнтів.

«Віка дуже любила тварин і природу. У неї був кіт Тімоха, лабрадор Арчі, а перед війною, на день народження 9 лютого, їй подарували ще й французького бульдога. Донька назвала його Річ... Мені дуже пощастило з дітьми: вони були чемними, чесними людьми. Багато працювали, прагнули кращого і всього досягали самі», – розповіла мама загиблої Наталія Палуб.

Після початку повномасштабної війни, коли російські обстріли Чернігова посилилися, Вікторія, її брат, двоє собак і кіт виїхали в Іванівку. Там у Володимира була дача.

Брат і сестра вважали, що в селі буде безпечніше. Але російські війська окупували Іванівку 5 березня, а родину вигнали з будинку. Наступного дня окупанти дозволили Палубам та їхнім друзям виїхати до Чернігова.

Від вибуху міни, на яку натрапило їхнє авто, загинули і брат Вікторії Володимир та подруга Юлія, а також її домашні улюбленці – собака Арчі та кіт Тімоха.

У Вікторії залишилися батьки.

Бульдог Річ, який вижив під час тих трагічних подій, оселився в її тітки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.