Іван Зоря загинув 3 березня 2022 року на Київщині – по автомобілю, в якому він їхав, російська армія відкрила вогонь. Поряд з Іваном загинув також селищний голова Гостомеля Юрій Прилипко.

Їх на ходу розстріляли російські військові

Іванові було 49 років. Народився у селі Чернин Київської області. Був підприємцем, власником фірми з переробки деревини. Жив із родиною у Гостомелі. У вільний час обожнював сплавлятися на байдарках, кататися на лижах, рибалити і ходити на полювання.

«Він життєлюб та дуже активна людина. Умів довкола себе згуртувати інших, був душею компанії із класним почуттям гумору. Наших друзів навчив кататися на лижах. Великою компанією, 20-25 людей, ми їздили в гори: і на Буковель, і за кордон», – розповіла дружина Юлія Зоря.

Повномасштабне російське вторгнення застало родину в Гостомелі. У перші дні вони прихистили у себе в підвалі понад 30 людей, зокрема і сімʼї з маленькими дітьми.

«Була евакуація, але Іван не захотів виїжджати. А того дня, 3 березня, Юрію Іллічу хтось подзвонив, сказав, що на мосту в Ірпені стоїть машина з гуманітарною допомогою. На той час ми вже тиждень без світла були… Та й вони поїхали. Їх, цивільних, на ходу розстріляли російські військові», – додала Юлія.

В Івана Зорі залишилися дружина Юлія, двоє синів – Гордій і Матвій, а також сестри і брати.

Історія з instagram каналу Victims of russia.