Шкодин Дмитро, учень 10 класу Верхнячківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

Вчитель, що надихнув на написання есе - Шекмар Юлія Анатоліївна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна майбутнього – це країна, яка сповнена щасливих та успішних людей, де панує порозуміння та взаємоповага між усіма громадянами. Це держава, де кожна людина має можливість реалізувати свої мрії та таланти, де інновації та культурне розмаїття процвітають, а природні багатства зберігаються і використовуються з урахуванням поточних та майбутніх потреб. Де немає корупції, де кожна людина знає історію України, пишається своїм минулим.

Я бачу майбутню Україну, яка дотримується вищих стандартів у сферах освіти, технологій та культури. Вона активно сприяє міжнародній спільноті.

Україна – країна з тисячолітньою історією, сповненою величчю,  звитягою і споконвічним прагненням свободи і розвитку. Проте, для того щоб будувати Україну майбутнього нам необхідно  перемогти. Для України та українського народу найголовніше – це мир. Для мене мир – це не лише відсутність війни та конфліктів, але й гармонія, співіснування та взаєморозуміння між націями і людьми різних культур. Мир – це можливість жити у безпеці, розвиватися, творити, вдосконалювати світ навколо себе.

Звичайно ж, Україна й сьогодні велика держава та нам є куди розвиватись. У моєму бачені майбутня Україна буде суверенною, розвинутою країною, яка буде впевнено стояти на своїх ногах. Вона буде привабливим центром для інвестицій, туризму, розвитку інновацій.

Україна має надзвичайний природний потенціал з її сприятливим кліматом високими горами Карпатами, Кримом, просторими степами, родючими чорноземами, у нас є найбільша пустеля в Європі – Олешківські піски, Чорне та Азовське море, мальовничі села, затишні містечка, розмаїття природних ресурсів, рукотворних пам’яток та ще багато цікавого.

Україна відома своєю красивою, милозвучною українською солов’їною мовою. Жодна мова не зрівняється з нею.

Ні в якому разі наша країна не повинна втратити свою історичну автентичність: шаровари, вишиванки, музичні народні інструменти, танці, фольклор і український дух. Україна майбутнього буде пов’язана з Європою та світом, активно сприяючи стабільності та миру. Коли рідна Україна переможе, я хотів би зробити свій внесок у подальший розвиток країни. Брати участь у молодіжних обговореннях стосовно майбутнього країни, волонтерській діяльності, підтримку проектів спрямованих на підтримку та відновлення постраждалих регіонів.

Хотів би підтримати дітей та підлітків, які постраждали внаслідок війни. Я буду помагати своїй Батьківщині стільки, скільки буде потрібно.

Моя Україна майбутнього – це мрія про процвітаючу, гідну та мирну країну, яку ми маємо змогу побудувати разом, працюючи над своїм власним інтелектом, розумінням і об’єднуючись на користь нашого спільного майбутнього.

На мою думку, майбутнє Батьківщини не може бути забезпечено без активної участі сучасних громадян. Кожен з нас має зробити свій внесок у становлення майбутньої України, працюючи над власним розвитком, громадською активністю та виховання молодого покоління в дусі толерантності, миру та відкритості.

На сьогоднішній час за гідність і майбутнє України боряться найкращі захисники і захисниці, тож не підведімо їх, бо тоді були даремні ці всі втрати. Слава Україні!