Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Адамівна

«Хочу, щоб діти не гинули, і не треба було бігти та ховатися»

переглядів: 541

У перший день війни Лідія Адамівна поховала племінника, а п'ять років тому – чоловіка. За час конфлікту у неї погіршилося здоров'я, вона майже не може ходити. Смуткує про всіх загиблих і хоче забути про те, що сталося за ці сім років.

Я приїхала з батьками у 1970 році, одразу після школи, з Білорусі до Луганська, потім вийшла заміж у Станиці. З того часу тут живу. Із чоловіком працювали, доньку виростили, вивчили, вийшли на пенсію. Жили нормально, як усі. А тут війна. Чоловік помер у 2016 році, серце не витримало бомбардувань. А в мене хворі ноги, зовсім ходити не можу. Хочеться до Луганська, на могилку до батьків, але я не в змозі.

Першого дня війни в мене помер племінник, і все було байдуже. Пам'ятаю, коли снаряд прилетів до нашої оселі, ми буквально злітали на п'ятій точці з третього поверху на перший. Нікому такого не бажаю.

Дуже шкода дітей та онуків, молодих хлопців, які гинуть, їхніх матерів та дружин. Хотілося б назавжди забути про війну.

Дуже дякую за допомогу Фонду Ріната Ахметова. Ця допомога була хороша, і крупи, і макарони. Деякі люди за рахунок цього лише й виживали. Дякую, що він підтримав людей.

Усі люди зараз виживають. Важко жити на дві тисячі пенсій. Добре, що є субсидія на комунальні платежі. Головне – щоб була тиша, щоб нікуди не бігти, не ховатись, і щоб діти не гинули.

Мої діти живуть тут же, у Станиці, окремо від мене. Дочка працює психологом, зять – в адміністрації. Цього року моя старша онука стане випускницею, а дві молодші, прийомні, навчаються у сьомому та п'ятому класах.

Хочу, щоб діти ніколи не гинули в жодній країні, щоб процвітала наша Україна, адже вона завжди була однією з найкращих. Щоб розумні голови не роз'їжджалися, жили та працювали вдома. І щоб наша молодь була здорова.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери 2014 обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій