Менше 5 кілометрів залишається військам рф до околиць невеличкого шахтарського містечка Мирноград, – це Покровський напрямок у зведеннях Генштабу ЗСУ. До самого Покровська від Мирнограда, – трохи більше двох кілометрів напрямки. Містечко потерпає і від бомбових та артилерійських обстрілів, і віднедавна, – від атак FPV-дронів.

Донбас Реалії (проєкт Радіо Свобода) побували у місті, що опинилося на шляху наступу агресора, та дізналися про настрої людей там.

Жінка, яку забирають волонтери, виходить з подвір’я із двома середнього розміру сумками – то і всі її речі. Валентині Петрівні вже за 85 років.

«Я тривалий час живу сама. Мені дуже важко: хліба немає, їсти нічого. Адже магазин далеко, і я просто туди не дійду. А стріляють по Мирнограду дуже часто, і день, і ніч, і з усіх боків», – бідкається жінка і додає: у крані немає води, вже два тижні немає світла.

У Валентини Петрівни не лишилося родичів, тепер її долею опікуватимуться волонтери.

Зачинена крамниця у центрі Мирнограда

Зачинена крамниця у центрі Мирнограда

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.