Банада Яна

10 клас, Опорний заклад загальної середньої освіти "Торчинський ліцей" Торчинської селищної ради

Вчителька, що надихнула на написання – Федорчук Ольга Ростиславівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Україно, моя незламна, нескорена, багатостраждальна земле!

Люблю тебе кожною клітиною свого тіла. Мою українську душу переповнює гордість, за те, що народилася, виросла і живу саме тут, на землі великих гетьманів, Роксолани, Лесі і Тараса.

Я українка! Це моя суперсила! Я в числі сильних і незламних сьогодні.

Дивлячись на мій народ, на людей далеких і тих, хто поруч своїми діями показують всьому світу українську суперсилу, переконують, що Україна надзвичайна, а українці – супернація. З початку повномасштабного вторгнення ці почуття загострилися, піднеслись на самісіньку поверхню свідомості. Хіба можна не захоплюватися нашими людьми ? Наші воїни-найкращі ! Вони самовіддано боронять рідну землю і нас всіх. Наші волонтери – чарівники. Вони для мене приклад сильних, цілеспрямованих, відважних, мужніх.

Сила і дух українського народу – це люди які на окупованих територіях виходять на мітинги під жовто-блакитними прапорами. Сила і дух українського народу – це діти, що продають власні вироби, щоб задонатити. Сила і дух українського народу – це продовжувати навчатися у цілковій темряві, без тепла, світла і інтернету,

Силу і дух української нації не зламати, бо ми живемо серцем. Сьогодні бути українкою, значить відповідати цим критеріям, значить виховувати в собі почуття відповідальності , сміливості,чесності, відваги і любові до рідної землі.

Бути громадяном України- це бути листком великого і міцного дуба.Бути українцем – це стан душі. любити свою країну усім серцем. Україна – велика сім’я, яка завжди тримається разом і допомагає один одному. Я щаслива, бо я є членом цієї великої і могутньої сім’ї .

Наша суперсила сьогодні виростає в нас самих і вирощує нас сміливих, гордих і вільних. Для кожного українця надважливим сенсом є воля. Це надзвичайно важливе прагнення свободи – вжитті, в рішеннях, в діях, в думках. Це виховання в собі сміливості, жертовності, самоорганізації. Ці риси сьогодні стають справжніми суперсилами.

Увесь світ сьогодні має знати про українців і їхню суперсилу.Мені особисто хочеться розповісти всім про наших найкращих людей. Про їхні подвиги і надзвичайні вчинки заради миру і майбутнього.

Усвідомлювати те, що я українка, дає мені впевненість в собі. Всі риси наших героїв, віру в себе, віру в свої сили і можливості, віру в досягнення поставленої мети. Я українка ! Це моя суперсила !