82-річну Галину Нескубу російські військові вбили 30 березня 2022 року у селі Голінка на Чернігівщині. За день до того загинув її син. Галина залишилася сама. Імовірно, вона підійшла до вікна чи проходила повз у той час, як проїжджали російські військові. Хтось із них вистрілив і влучив Галині у голову.

Галину знайшли вбитою, вона лежала на підлозі

Староста Наталія Вернигора прийшла з фельдшером до оселі Нескубів, коли їй зателефонували родичі Галини з проханням перевірити, чи все з нею добре. Адже жінка не відповідала на дзвінки.

Галину знайшли вбитою, вона лежала на підлозі, а у вікні був отвір від кулі.

Галина Нескуба народилася в Іркутській області (Росія). Батько був військовим. Родина часто переїжджала. Жили в Грузії, в Україні – в Одесі, на Київщині.

У дорослому віці Галина поїхала в Донецьку область, де працювала на шахті. Там і познайомилася з майбутнім чоловіком, який теж був шахтарем. У подружжя народилося двоє дітей.

Коли чоловік вийшов на пенсію, родина переїхала на Чернігівщину в село Голінка. Звідти він був родом. Тут Галина ще деякий час працювала на фермі.

«Бабуся нас дуже любила. Вона була дуже доброю, ніколи ні з ким не конфліктувала. В останні роки займалася домашнім господарством. Вирощувала квіти. А поки я жив у селі до 10 років, виховувала мене», – сказав онук Олексій.

У Галини Нескуби залишилися онуки та інші родичі. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.