Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна

«Якби ми пішли в дитсадок, то потрапили під удар»

переглядів: 488

Син Анни вже не пам’ятає обстрілів і як ховався під ліжком, коли літали вертольоти. А його мама згадує той страшний день, коли волею долі вони не потрапили під бомбардування.

Це була не конкретно війна, а потихеньку, затяжна дія. Я сиділа на роботі, дивилася телевізор, спостерігала за всім в інтернеті, за новинами. Усі дзвонили, усі говорили: що буде? У магазинах все скуповували, в чергах стояли.

Ми ховалися, коли біля нас снаряди літати почали. Ми не постраждали, як і наш будинок, а навколо нас було багато руйнувань. А ще, пам’ятаю, як я повинна була вести дитину в садок, але його не виписали з лікарняного, і ми залишилися вдома. Якраз почалися обстріли. Якби ми пішли в дитсадок, то потрапили під удар. Ми ховалися, а хтось загинув, хто по тій дорозі в дитячий садок ішов.

Якби ми пішли в дитсадок, то потрапили під удар

Увесь місяць ми боялися в магазин зайвий раз сходити. Сиділи в бомбосховищі, нікого не бачили. Намагалися телефонувати друзям і рідним після кожного обстрілу: що у кого сталося, кого уламками закидало, у кого собаку розірвало, дуже багато всяких жахів.

Ми покинули свій будинок у Стаханові. Ми його тільки-тільки купили з чоловіком, облаштували... Але довелося переїхати в Красноріченське. Батьки залишилися вдома, а мене з дитиною відвезли. Чоловік працював, їздив до нас на вихідних.

Хотілося б усе стерти з пам’яті, але поки не виходить. Моя дитина цього не пам’ятає. Коли ми сюди переїхали, йому було чотири рочки, але коли літали вертольоти, він закривав вуха руками та ховався під ліжко. Зараз йому дев’ять, і він уже все забув.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Стаханов 2014 2015 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій