Фартух Тетяна, учениця 10 класу КЗ «Верхньосамарський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області»

Вчитель, що надихнув на написання есе - Хрипченко Світлана Петрівна

 Чому бути українкою – це моя суперсила?

Україна – країна з багатою культурою, великими потенціалом та незламним народом. Бути українкою – це не просто національність, але справжня суперсила. Ми, українці, повинні зосередити свої зусилля на відбудові нашої країни та збереженні її національної ідентичності. Тема війни в Україні - це болюча та актуальна проблема. Вона викликає набагато більше питань, аніж відповідей.

Україна зіткнулася з військовим конфліктом з початку 2014 року на сході країни. Цей початок війни став наслідком складностей та агресії з боку Росії. Повномасштабна війна в Україні, яка почалася 24 лютого 2022 року, призвела до великих людських  втрат та переселення мільйонів людей.

 На даний момент я проживаю в Харківській області у Лозівському районі. Навчаюсь у десятому класі КЗ «Верхньосамарський ліцей». Дистанційно навчатися дуже важко, особливо, коли повітряні тривоги. Що для мене особисто пов’язано із 24 лютого 2022 року. У цей день у моєї старшої сестри повинно було бути весілля. Але, прокинувшись о шостій ранку від гучних розмов по телефону про обстріли по всій Україні, я все зрозуміла.

До цього моменту моя родина нікуди не переїжджала. Однак, багато моїх рідних живуть в Харкові. Було противно чути слова бабусиних рідних з Росії: «Ви бендеровці!», «Це лише спецоперація, наш народ хоче вас врятувати!».

Я рада, що в Печенігах ракета ворога не потрапила в дім мого дідуся та моєї  бабусі. Більшість будинків моїх близьких було зруйновано через обстріли. На превеликий жаль, через війну загинув мій знайомий, який був готовий на все заради свободи України.

Війна також вразила економіку країни. Багато міст, такі як Маріуполь, Бахмут, Буча та інші, вимагають відновлення. Але, незважаючи на всі негаразди, українці продовжують відстоювати свою свободу та націю.

Українська нація прославляється своєю невпинною боротьбою за волю та незалежність. Багато проблем стояли на нашому шляху, але ми ніколи не падали духом. Наша суперсила тлумачиться тим, що ми завжди відстоюємо свою культуру. Навіть під час війни ми знаходимо силу встати та боротися за те, що нам належить.

Великі письменники та художники, такі як: Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Григорій Сковорода та інші, впливали на світ своєю творчістю. Тарас Шевченко писав: «Наша дума, наша пісня, Не помре, не загине. Ось де, люди, наша слава, слава України!» Такі цитати мотивували та мотивуватимуть наш народ на перемогу.

Наша супер сила полягає в тому, що ми можемо створювати зв’язки та співпрацювати з різними людьми з усього світу, на відміну від Росії. Українці відомі своїм гостинним духом та добротою. Ми завжди раді зустріти нових людей та показати їм нашу гостинність. Наша толерантність і відданість дають нам можливість збудувати сильні міжнародні відносин.

Українська мова – це ще одна наша суперсила. Мова відображає ідентичність народу. Українська мова – мелодійна і вишукана. Володіння українською мовою надає нам суперсилу спілкуватися та зачаровувати інших нашою вимовою слів.

Не дивлячись на засудження та війну, українці не втрачають надію на краще майбутнє і продовжують боротися за свої права та незалежність. Надія на перемогу є основним прагненням українців. Будь-яка війна не може тривати вічно. Кожен конфлікт має своє закінчення.

Для нашої перемоги ми регулярно допомагаємо нашим ЗСУ. Ми, українці, мусимо триматися разом, щоб доказати ворогу, що Україна – сильна та незламна держава.

Бути українкою – це моя суперсила. Ми знаходимо силу боротися, щоб пропаганді не вдалося завоювати нашу культуру та закопати в братську могилу українську мову. Іноді важко, але завжди варто пам’ятати, що ми – українці, і це наша суперсила! «Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою і трудом», - говорив Степан Бандера. Україна починається з нас. Слава України!