73-річна Любов Напалько загинула 6 березня 2022 року Іванівці на Чернігівщині. Вона йшла до сина, який жив по-сусідству, коли поруч розірвався снаряд.

Два уламки попали мамі у груди та шию, кров лилася…

Любов Напалько народилася в Іванівці. Там вийшла заміж і народила сина. Працювала продавчинею у місцевих крамницях. Вдома садила город і вирощувала квіти.

Після трагедії її тюльпани, нарциси та піони продовжують квітнути у дворі сина та невістки.

«Мама обожнювала квіти, садила їх скрізь. Останні роки вона жила сама. Тато давно помер, вітчим теж… В неї було звичайне життя: любила бавитися з правнуками, хотіла допомогти онукам, посадити город», – сказав син загиблої Геннадій Радченко.

Коли російські війська окупували село, Любов носила зі собою цінні речі та заощадження. Сказала про це Геннадію, на випадок, якщо її не стане. Любов часто приходила до будинку сина, залишатися самій у домі їй було страшно.

«6 березня я стояв на ґанку, бачу – мама йде. Тільки зайшов у хату, щоб сказати дружині про це, а воно як бахне! Я впав. Тут сусід кричить: мати твоя померла. Я підбіг, снаряд упав біля двору, два уламки попали мамі у груди та шию, кров лилася…», – пригадав Геннадій.

Любов Напалько поховали в її квітах на городі, а після звільнення села Збройними силами України перепоховали на місцевому кладовищі.

У жінки залишилися син, невістка, онуки та правнуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.