Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Богдан Зінченко

«Два роки в мене були, як у пеклі»

переглядів: 1483

Горлівка – це таке місто, яке заснував Петро Горлов [гірничий інженер, один з піонерів у розробці вугільних родовищ Донбасу]. Живу я на проспекті Перемоги. Там не стріляють поки що.

Я спочатку ненадовго поїхав з Горлівки, а потім приїхав 2015 року до бабусі, і ми застрягли під обстрілом. Спустилися на поверх нижче, там я познайомився зі своїм найкращим другом.

Стріляли приблизно два дні, і коли сказали, що о дванадцятій годині буде перемир'я, я просто сидів і дивився на годинник. Дві ночі й один день.

У нас один будинок розбомбило, снаряд влучив. У нас одне скло вилетіло. А в тому будинку, ну, просто раз – і все. Там спочатку, десь два роки, просто купа скла валялася. Якщо проїхатися там на велосипеді, то все, немає велосипеда.

Війна… Краще про неї взагалі не розповідати. Просто, щоб про неї не знали, усіх цих страхів і жахів. Коли ти не знаєш, влучить у твій будинок снаряд чи ні. Дуже страшно. Я потім ще місяць відходив від цього.

Намагаємося забути, і все. Наче немає її й не було. Два роки в мене були, як у пеклі, потім стало більш-менш усе.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2015 Відео Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій