Свіршко Карина, 11-А клас, Херсонська загальноосвітня школа I-IIIступенів №36 Херсонської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Масловська Ірина Вікторівна

"Чому бути українкою - це моя суперсила!"

Я-українка, пишаюсь що народилась в Україні і все життя живу в Україні. Розмовляю нашою рідною мовою , вона надзвичайно співуча й мелодійна.  Україна має багату історію та розвинуту культуру.

Пишаюсь  тим, що наші люди працьовиті. Дуже щаслива, що довелося народитися в країні зі славною історією, багатою культурою. Рада, що останнім часом ми все частіше звертаємося до своїх давніх звичаїв, обрядів, які мають тисячолітні традиції. Я знаю, що головне для кожного з нас — бути вірним своїй Батьківщині, бути її свідомим громадянином. І я намагаюся стати ним, бо прагну бути схожим на своїх батьків.

Незламність духу і сила української нації. Сильні духом люди здатні пережити буквально все. Голод, холод, втрату сім’ї, фізичні страждання. Як би не було їм боляче – вони впораються, щоб знову сміливо глянути долі в очі і кинути злочинниців виклик. У цьому і є наша сила українська.

Наш шлях до Перемоги – непростий та драматичний. Проте ми всі цією дорогою крокуємо разом. І варіанту відступити, відмовитися від обраного напрямку руху – нема.

Отже, моя суперсила в тому, що я Українка. Ми переможемо, ми найсильніші Українці. Слава Україні!