Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислав Зюзько

«Дуже багато снарядів впало біля нашого дому»

переглядів: 271

Зюзько Владислав, 16 років,

Ліцей № 35 ім. Валентина Шеймана, м. Краматорськ

Есе "Один день"

Саме для мене війна почалась після обстрілу мого рідного міста Краматорська.

У цей день я був у бабусі. Моя хрещена привезла брата Іллю. Він мій ровесник. Ми сиділи грали. І ось раптом чуємо якийсь свист. Ми з братом нічого не розуміємо і бачимо, як бабуся біжить до нас у кімнату.

Ми сховалися у ванні. Як ми дізналися пізніше, це був обстріл. Дуже багато снарядів впало біля нашого дому. Десь через хвилин десять приїхала мама Іллі. Вона працювала на другому кінці міста, і щоб доїхати до нас, вона замовила таксі, але майже всі відмовлялись.

Лише один згодився підвезти її, тому що батьки цього водія жили в тому ж районі. Увечері ми вийшли на вулицю та оглядали наслідки.

Наступного дня ми зібрались виїжджати з міста. Ми поїхали на море. Вдома залишився лише батько.

Через декілька днів він приїхав до нас, тому що в місті вимкнули воду та світло. Але й тут війна не закінчилась. Недалеко від міста, де ми перебували, було поле.

Іноді ввечері на ньому ми чули постріли. Дивлячись новини, ми бачили, як у нашому рідному місті їздять колони танків, БТРів та інша військова техніка. З цього моменту я зрозумів, що почалась війна. У магазинах закінчувалась їжа, вода.

Сьогодні для мене мир – коли не чуєш пострілів, не бачиш військової техніки, міста процвітають, будують щось нове, а не ремонтують наслідки обстрілів. Але, все ж таки, сьогодні ми не можемо бути упевнені в завтрашньому дні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 Текст Історії мирних діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення вода діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій