49-річний Олександр Зеркаль загинув 8 серпня 2022 року в селі Макарівка на Донеччині. В той день він був у сусіда на подвір'ї, коли прилетів снаряд. Дрібні уламки поранили чоловіка в голову.

Зараз там стоїть наш прапор

«Два дні тіло Олександра пролежало на місці смертельного поранення. Дякувати добрим людям, що не залишили його просто неба і поховали на городі… Коли почалася повномасштабна війна і хату моєї мами розбили, вона пішла до нього. Потім зруйнували його будинок і мама виїхала з Макарівки в Сторожове, а він залишився вдома. Не захотів їхати. Олександр загинув в окупованій Макарівці. Згодом наші воїни відбили село. Зараз там стоїть наш прапор, але все розбите і постійні обстріли», – сказала Катерина, двоюрідна сестра Олександра.

Олександр Зеркаль був родом із Макарівки. Після закінчення школи відслужив на флоті, коли повернувся з армії – одружився. Працював оператором на шахті «Родинська» у Покровську. Був начальником зміни.

«Саша був спокійним, врівноваженим, добрим, працелюбним. Ми були з ним доволі близькими, часто ділилися проблемами, підтримували одне одного: і поплачемо разом, і порадіємо. Він мав машину, мотоцикл, стежив за своєю технікою. Коли батьки померли, то сам садив город. Тримав удома порядок, любив готувати їсти. Вмів все зробити сам», – розповіла Катерина, двоюрідна сестра Олександра.

У загиблого залишилися донька, онучка та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.