Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Анатоліївна

«Дорога була страшна: неподалік розривалися снаряди»

переглядів: 144

Мені 27 років. Ми з чоловіком і дитиною жили в Запоріжжі.

24 лютого нам зателефонували батьки й сказали, що почалася війна. Ми одразу зібралися й поїхали до них. Вони живуть у селі на Сумщині.

Дорогою було страшно: неподалік розривалися снаряди. Їхали полями. Добре, що вистачило пального, бо довелося б ще стояти у величезних чергах на заправках. Також пощастило, що дитина всю дорогу спала. Я дуже хвилювалася за неї.

У селі були труднощі з продуктами й ліками. Окупанти не дійшли до нас, але їхні блокпости стояли у сусідніх населених пунктах, тому не було підвозу товарів.

Добре, що люди в селі живуть дружно, допомагають одне одному. Пізніше почали завозити гуманітарну допомогу. Одразу стало легше. У мене мала дитина, їй потрібні були памперси. А потім вона захворіла. Я брала з собою із Запоріжжя ліки, але вони швидко закінчилися.

Також були фінансові труднощі, бо ми з чоловіком залишилися без роботи. Нещодавно чоловік знайшов тимчасову роботу в Києві. Я з дитиною їжджу до нього. Живу то в батьків, то в нього.

Я досі не навчилася долати стрес. П’ю заспокійливі препарати. Під час повітряної тривоги спускаюся з дитиною в підвал.

Хотілося б, щоб війна закінчилася цього літа. Але я готова чекати стільки, скільки потрібно, аби тільки ми перемогли. Майбутнє своєї сім’ї бачу в Україні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна здоров'я харчування дітей непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій