39-річна Валерія Курильченко загинула разом зі своїм майже трирічним сином 13 березня 2022 року в Маріуполі. У квартиру, де вони перебували, влучив снаряд. 15-річна донька Валерії, Настя, отримала тяжкі поранення голови. Її життя змогли врятувати.

Донька загинула одразу. Як сиділа в кріслі, так більше й не встала

Валерія з родиною жила в Лівобережному районі Маріуполя. Коли почалася повномасштабна війна, її чоловік був у рейсі. Обстріли не стихали, на Лівобережжі було вкрай небезпечно і Валерія з дітьми виїхала звідти до рідних у Центральний район міста. Однак 13 березня 2022 року там сталася трагедія.

«Донька загинула одразу. Як сиділа в кріслі, так більше й не встала. Тимофій був біля журнального столика. Ще хрипів. Його намагалися врятувати. Ми з чоловіком побігли до лікарні. Але вже було пізно. Ми поклали доньку й онука в чорні пакети. На жаль, поховати їх не змогли», – сказала мама загиблої, Ірина Куриленко.

«Це наші сусіди. Ідеальна сім'я, дуже порядні. Лєрочка з синочком загинули, а її батькам довелося їх залишити, щоби надати медичну допомогу онуці, яка отримала серйозні поранення», – розповіли сусіди родини.

Валерія народилася й виросла в Маріуполі. Закінчила Приазовський державний технічний університет за спеціальністю «Організація міжнародних перевезень». Працювала в компанії «Землі Приазов‘я». Її пригадують висококваліфікованою спеціалісткою, цікавою та справедливою людиною, люблячою дружиною, матір‘ю, донькою.

«Валерію поважали колеги, замовники, дуже цінувало керівництво. Вона була найкращою у своїй справі. Всі дуже чекали на її повернення з декретної відпустки. Валерія була принциповою, суворою, однак і дуже справедливою та творчою людиною», – пригадала подруга загиблої Ольга Кривицька.

У Валерії залишилися старша донька, чоловік, батьки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.