Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Олександрівна Кравченко

«Додому нам дуже хочеться, але ми розуміємо, що ми повернемося тільки з українським прапором»

переглядів: 573

«Я навіть не зібрала речі. Думала, що нас просто налякають і зупиняться», - розповідає Світлана Кравченко з Маріуполя. Після початку воєнних дій у своїй квартирі її сім'я прожила лише один день. Поруч із їхнім будинком поставили захисні споруди і вона одразу зрозуміла, що залишатися там небезпечно. Їх пустили до себе пожити знайомі, яким жінка дуже вдячна за це. У двокімнатній квартирі їх жило 12 осіб та дві собаки. Вони переносили всі тяжкості життя в оточеному місті. Вони не мали світла, води, тепла, їсти доводилося готувати на багатті. Одного разу, коли Світлана, смажила коржі на подвір'ї, то поряд впала міна. Вона дивом залишилася живою. Каже, що найдивнішим для неї було бачити, як ця війна розлюднює людей. Як нормальні жителі починають мародерити магазини та битися за продукти. Щойно із міста відкрили зелений коридор, то родина жінки змогла виїхати до Запоріжжя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Аудіо Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій