Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Костіна

«Дочка Таїсія в укритті сиділа і тримала в руках ікону Божої Матері»

переглядів: 820

Моїй доньці Таїсії 38 років, але через хворобу за розвитком вона на рівні п'ятирічної дитини. Нервова система не розвивається, стоїть на місці. До п'яти років я плакала через це, а потім змирилася. Тая любить малювати, плести з бісеру, гратися в ляльки, навчилася шити для них сукні. Я живу з донькою сама, чоловік помер шість років тому.

Живемо ми в Щербинівці, де багато стріляли. Одного разу був обстріл, і Таїсія побігла в укриття, де сиділа і тримала в руках ікону Божої Матері, вірила, що це вона врятувала їй життя.

Тая думала, що це гроза гримить, впала на підлогу в будинку, а потім схопила ікону і до підвалу побігла. Того разу дочка залишилася сама, а це буває рідко. Я тоді поїхала на ринок, а коли повернулася, дочку не впізнала. Її трусило і тіпало.

Через обстріли на будинку утворилися тріщини. Через них усередину потрапляє вода після кожного дощу.

На лікування доньки грошей бракує. У мене самої серйозні проблеми зі здоров'ям, з очима. Ми живемо на соціальну допомогу. Купиш ліки, залатаєш діри в будинку, а на їжу вже не залишається. Рятує лише гуманітарна допомога.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щербинівка 2018 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій