Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Федосова

«Донька дуже злякалася обстрілу. Перестала говорити»

переглядів: 788

Доньку ми з чоловіком хотіли дуже сильно. З’явилася донечка, а потім ми не хотіли [дітей], звичайно, боялися через те, що війна. Ну, народився ще один синочок маленький.

Донька дуже злякалася обстрілу. Перестала говорити

У нас тепер троє діток: два синочка і лапочка дочка. Виховуємо, у садок ходимо. Страшно, бувають такі моменти, що дуже страшно.

Донька дуже злякалася обстрілу. Перестала говорити

Іде війна. Все в нас замкнено зараз, не виїхати, сидимо на місці. Виїхати в якесь місто на атракціони або в парки ми не можемо, не дозволяємо собі просто. Увесь бюджет іде на продукти, на памперси.

Граємо всі разом, вчимо літери, готуємося до школи. З молодшою донькою ми малюємо. Дуже сильно вона злякалася. Стріляли, вона злякалася сильно і погано через це розмовляє. Вона була маленька, їй півроку було. Ми грали. Було чутно, як стріляють. Чоловік каже: «Давай підемо до підвалу». Кажу: «Ні, не підемо». Дотягли до того, що вимкнули світло. Чоловік все-таки вмовив піти до підвалу.

Донька дуже злякалася обстрілу. Перестала говорити

Ми тільки спустилися, і сусідам прилетіло. Вони залишилися без вікон, без воріт, без паркану – без нічого. Повністю всі вікна вилетіли. У них повна хата осколків була, і ми залишилися точно так само без вікон. У нас вилетіло все повністю скло, літню кухню нам пошкодило. Донька злякалася від самої вибухової хвилі і тепер погано говорить. Ми до логопеда звертаємося, він з нами займається.

Вона мовчала дуже довго. Навіть «мама» не говорила. Хоча до цього ми вже говорили «мама», і вона припинила. Старший син тоді дуже злякався, а донька припинила розмовляти. Страх сильний був, що вона взагалі не буде розмовляти.

Донька дуже злякалася обстрілу. Перестала говорити

Ми сподіваємося, що буде все добре, що налагодиться все, що закінчиться війна. Більше не будемо боятися цього всього. Наші дітки будуть рости в мирній Україні, без страху.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новомихайлівка 2019 Відео Історії мирних діти 2019 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми безпека та життєзабезпечення малозабезпечені
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій