Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Іванівна Ярова

«Досі страшно. Вранці знову були обстріли, ми живемо на передовій»

переглядів: 594

Ми перебували вдома, коли почали бомбити, через нас летіли снаряди, тремтіли і сипалися вікна, будинки ходили ходором. Ми сиділи в підвалах. Але все ще продовжували ходити на роботу.

На святого Миколая в сімнадцятому році постраждав наш будинок, вилетіли вікна. Ми відновили, слава Богу. Доводилося багато разів сидіти в підвалі, в городі було небезпечно перебувати. Не хочу і згадувати.

...Я поливала рослини, нахилилася, а буквально в метрі від мене перед носом крутиться снаряд. Я закричала і впала на землю, поповзла до дверей. Дуже багато людей постраждало. А потім мені з Москви привезли онучку. Ми пішли збирати малину і теж летів снаряд, онучка дуже злякалася: ой, такий тягар страшний ...

Війна дуже вплинула і у фінансовому відношенні, і в можливості пересуватися. Зараз ці кордони, дітей не бачимо, приїхати в гості не можна, це дуже довго, а в моєму віці дуже важко, поїздки виснажливі ...

Коли сиділи в підвалі, готували собі тормозок, завжди з собою була вода, хліб, спеціально сушили сухарі, брали консерви, сірники. Стягували все: перини, подушки. Зняли двері і зробили таке ліжко і сиділи вечорами і ночами безперервно.

Звичайно, через війну змінилися цінності. Найважливішим стало дитяче життя, а інше вже потім.

Ми отримували допомогу в основному від Фонду Ріната Ахметова. Нас постійно постачали продуктовими пакетами. Це було великою допомогою, нам давали і цукор, і крупи, і масло. Допомагав і «Карітас». Знаю, що Фонд Ріната Ахметова допомагає і діткам з операціями. Нам, слава Богу, не доводилося звертатися з цим питанням.

Досі страшно. Вранці знову були обстріли, ми живемо на передовій. Мріємо про мир. Дуже хочу побачити дітей і онуків.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2017 2021 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери діти 2014 2017 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій