Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Гапоненко

«Досі тиняємось по чужих квартирах, як бомжі»

переглядів: 707

Будинок згорів ще третього серпня 2014 року. Ми жили й не тужили, отримували пенсію, був свій будинок, город, сім’я. Усі поїхали в перші дні [воєнних дій]. Через три тижні згорів будинок – і ми залишилися бомжами. Досі ходимо по чужих квартирах, як бомжі. Син теж залишився без житла. Дочка виїхала, орендує житло.

Уранці 11 липня ми виїхали, бо вже ходили чутки, що щось буде. Ми виїхали, а ввечері почалося бомбардування. Онуки були маленькими, і їх треба було вивозити. Уже стріляли поруч у Новомихайлівці – і скрізь. Зброя бахає, тому залишатися було страшно.

На ґрунті всіх цих потрясінь чоловік у 2015 році отримав інсульт. Потрібні медикаменти. Нескінченні проблеми... Мені зробили одну операцію, потрібно робити ще на суглобах. Ми обоє інваліди, хоча групу не оформляли, бо треба багато їздити й оформляти все, лягати в лікарню. Ми вже на пенсії. Через війну втратили здоров’я.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2015 2021 Аудіо Історії мирних жінки 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло малозабезпечені перший день війни обстріли Донецька 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій