Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Данина

«Досі вранці ми чуємо звуки пострілів»

переглядів: 406

Оксана після смерті чоловіка відчуває підвищену відповідальність за єдину дочку. Під час сильних обстрілів вона забирала дівчинку з дому, а тепер мріє про мир та можливості для розвитку дитини.

На початку війни ми жили у Новотроїцькому. Спочатку чули, що обстрілюють Слов'янськ, а у вересні 2014 року у нашому селищі з'явилася техніка, військові, блокпости. Стало зрозуміло, що щось страшне.

Пам'ятаю, як одного вечора був страшенниий обстріл із «Градів». Ми перелякалися і побігли ховатись у підвал. Тоді багато житлових будинків постраждали. У наш город упав снаряд, вся стіна була в уламках, два великі вікна зовсім знесло. У розпал військових дій я взяла доньку і поїхала у Волноваху, а батьки залишилися вдома. Потім ми повернулися.

Коли ми постраждали від обстрілу, нам допомагав Червоний Хрест, і Рінат Ахметов надавав продуктову допомогу.

Мій чоловік помер, донці 11 років. Раніше, до війни, у нас були дитячі майданчики, центри, гуртки, а зараз із цим набагато складніше. Але найгірше, що досі вранці ми чуємо звуки пострілів. Це напружує, я дуже боюсь за дитину.

Я мрію про тишу та спокій, щоб моя дочка не прокидалася під звуки пострілів, не боялася ходити до школи, щоб можна було з нею сходити до якогось зоопарку чи дитячого розважального центру.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотроїцьке 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки діти 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій