Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Злата Кишлали

«Для мене війна – це життя»

переглядів: 639

 Кишлали Злата, 16 років, Харківська гуманітарно-педагогічна академія, м. Харків

Есе "Один день"

Якщо користуватися Інтернетом, війна – це комплекс заходів спрямований на захоплення чужих природних, енергетичних та людських ресурсів. Складне суспільно-політичне явище, пов'язане з розв'язанням суперечностей між державами, народами, національними й соціальними групами з переходом до вжитку засобів збройної боротьби, що відбувається у формі бойових дій між їхніми збройними силами.

Але для кожної людини поняття «Війна» має різне значення. Для когось – коли батько, син чи брат пішов на фронт, для когось – коли за вікном почулись перші вистріли з гармат, для когось – перші поранення. Хтось бачив її по телевізору, хтось споглядав на передовій, хтось читав листи від чоловіка, який захищав Батьківщину. Для кожної людини війна, яка б вона не була – це біль, з яким їй доведеться жити.

Для мене війна – це життя. Ми кожного дня прокидаємося та воюємо самі з собою. Хтось зі своєю лінню, хтось з гнівом, а хтось навіть з совістю або зі своєю залежністю. Але це війна, в якій вдається вижити не всім.

Кожного дня перед нами постає вибір: йти далі, чи зупинитись? Хтось робить правильний вибір, саморозвивається, покоряє все нові й нові висоти, працює та досягає цілей. У кожної людини вони свої, але всіх нас обєднує жага до життя і здатність «воювати».

Та нажаль не у кожної людини є ця здатність, для когось бути кращим не є ціллю, і він залишається на нижчому рівні, але це нормально, це життєвий відбір. Не кожному з народження дано можливість вирватися, але якщо людина насправді прагне досягти чогось, вона повинна «воювати» в першу чергу з собою та пробувати досягати чогось більшого.

На мій погляд, якщо людина не хоче досягти чогось, це вже не людина. Але я сподіваюсь, що більшість людей все таки досягає своїх цілей та мрій.

В моєму оточенні є люди, які кожного для боряться зі своєю залежністю. Це вимагає неабияких зусиль. Кожного дня вони приймають рішення дивитися на цей світ тверезим поглядом і сприймати себе справжнім. В їхньому житті це стало основною метою і тільки в них я бачу справжню жагу до життя!

Саме для мене війною та переломним моментом стало розлучення батьків. Напевне, саме тоді ще маленька дівчинка в рожевих окулярах стала дорослою людиною. Саме тоді я зрозуміла наскільки життя буває несправедливим. Але це не зламало мене, а зробило сильніше. Тепер у мене є приклад того, як не варто робити у певних ситуаціях, це дає мені хоч і болючий, але досить потрібний досвід. Сподіваюсь, що люди так само зможуть витримувати непрості ситуації та йти далі!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій