21-річна Крістіна Спіцина отримала важкі поранення 9 серпня 2023 року, коли російські військові завдали удару по Запоріжжю. 10 серпня її серце зупинилося в лікарні. Цей обстріл відібрав життя загалом трьох людей. Серед убитих була також подруга Крістіни – Світлана.

Дівчата вірили в яскраве й мирне життя під українським прапором

Крістіна Спіцина родом із Матвіївської громади Запорізької області. Займалася музикою: спершу співала сольно, а потім у дуеті «Similar girls» із подругою Світланою. Також дівчата були учасницями «Сover band «Gems». У дуеті вони давали концерти на підтримку ЗСУ. Крістіна писала в соцмережах: «Так хотілося б піснею підтримати наш український дух».

«Всі пам’ятають Світлану та Крістіну як натхненних та усміхнених дівчаток. Їхні прекрасні голоси і пісні чула вся Україна. Вони грали на всіх наших святах та дарували заряджений і гарний настрій! Дівчата вірили в яскраве й мирне життя під українським прапором. Вірили в перемогу, наближали її власними силами», – розповіли про Крістіну й Світлану в Матвіївському сільському центрі культури та дозвілля.

«Памʼятаю, як ти заплітала мені косички, коли не було світла, як ми з тобою сварилися, але завжди при цьому захищали одна одну та не давали ображати… Як на мій день народження ми ходили на квест, як грали в ігри...», – пригадала загиблу її сестра.

У Крістіни Спіциної залишилися батьки, сестри, хлопець та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.