Віталія Короля російські військові розстріляли у березні 2022 року під час окупації Київської області. Його та ще пʼятьох убитих людей, серед яких був і брат чоловіка Микола, знайшли у погребі одного з приватних будинків села Шевченкове Броварського району.

Під дулом автоматів братів приводили на подвірʼя

Віталію Королю було 43 роки. Народився в селі Шевченкове. Навчався в Київському вищому професійному училищі залізничного транспорту на слюсаря рухомого складу. Працював за спеціальністю – слюсарем локомотивного депо у регіональній філії «Південно-Західна залізниця». Друзі і колеги кажуть, що Віталій був професіоналом у своїй справі та мав золоті руки. Умів ремонтувати будь-яку техніку. У вільний час любив рибалити та ходити по гриби.

Повномасштабна війна застала Віталія в рідному селі. Із 8 березня 2022 року Шевченкове потрапило в окупацію. Російські військові приходили у двір будинку, де він мешкав разом із братом Миколою. Зливали пальне із мопеда, вкрали генератор. А 24 березня окупанти забрали Віталія і Миколу. Через кілька днів сусіди бачили, як під дулом автоматів братів приводили на подвірʼя погодувати курей, собак. Наступного разу привели лише Миколу.

Російські військові спершу розстріляли Віталія, а потім вбили його брата. Після того, як Збройні Сили України звільнили Київську область від окупантів, братів Королів і ще чотирьох людей знайшли вбитими в погребі одного з приватних будинків.

«Брати були неймовірно добрими, відкритими. Їх всі навколо поважали та любили. Я не можу повірити, що вони «були»... Вони є з нами», – сказала подруга сімʼї Королів.

Поховали Віталія у рідному селі. В нього залишилися батьки, донька, син та онучка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.