17-річний Дмитро Пономаренко загинув під час обстрілів у Маріуполі в першій декаді березня 2022 року. Сім'я юнака – батько Микола, мама Ірина й сестра Каріна – перебували у підвалі будинку за адресою провулок Народний, 8. Дмитро ж був неподалік укриття, коли в цей дім прилетів снаряд. Юнак загинув на місці, а його рідні – під завалами, з-під яких не змогли вибратися. Поряд з ними загинула також сім’я Фастовецьких й інші мешканці будинку.

Я не можу повірити, що цієї родини більше немає

Дмитро Пономаренко народився в Маріуполі. Навчався в 11 класі школи №51. Вчителі пригадують його відповідальним учнем. Дмитро мріяв стати військовим. У перший день повномасштабної війни пішов до військкомату, щоби приєднатися територіальної оборони, однак через вік йому відмовили.

«Ми розмовляли з ним про майбутнє, я запитувала, де він хоче навчатися, бо Діма був дуже кмітливим, і я уявляла його десь в університеті. Він відповів, що хоче дочекатися 18-річчя і вступити до лав полку «Азов». У мене чоловік військовий, я знаю всю важкість несення служби, тож розповіла йому. Але його бажання було непохитне. Діма був справжнім патріотом, на його наплічнику завжди був прапор України… Я не можу повірити, що цієї родини більше немає, немає цього світлого хлопчика, який постійно усміхався, вітаючись», – розповіла вчителька Дмитра Марина Лещук.

Через щільні обстріли сусіди Пономаренків довго не могли підійти до будинку. Коли стало тихіше, родичів витягнули й поховали неподалік. Згодом перепоховали на Старокримському цвинтарі, усіх – крім Каріни. Її останки так і не вдалося ідентифікувати.

У Дмитра залишився дідусь та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.